Bihun Goreng Labu

Bihun Goreng Labu

Ramuan

Bahan-bahan
• 150g EKA FATIMA BIHUN, direndam hingga lembut, toskan
• 3 sudu besar minyak
• 1 sudu besar halia dicincang
• 5 cendawan shiitake kering, direndam, dicincang
• 10g fungus hitam, direndam, dicincang
• 200g labu, dibuangkan kulit dan dicincang
• 150g kubis, dicincang

Sos perasa (kacaukan):

• 3 sudu besar kicap cecair
• 1 sudu besar sos tiram vegetarian
• 1 sudu kecil minyak bijan
• ½ sudu kecil lada
• 200ml air

Hiasan:
• Daun sup cincang dan cili merah

 

Cara Memasak

  1. Panaskan minyak, tumis halia sehingga wangi.
  2. Masukkan cendawan dan tumis sehingga wangi.
  3. Masukkan lobak merah, cendawan jeli hitam, labu, kubis dan tumis sehingga wangi.
  4. Tambahkan sos perasa dan digaul rata.
  5. Tambahkan EKA FATIMA BIHUN dan gaul sehingga rata.
  6. Hiaskan daun sup dan cili merah. Hidangkan.

(2-3 hidangan)


© Copyright 2020 EKA FOODSTUFF SDN BHD
• All Right Reserved