Bahan-bahan • 150g EKA BIHUN TRADISIONAL, direndam hingga lembut, toskan • 3 sudu besar minyak • 1 sudu kecil pes tauco masin • 1 keping taukua, goreng, dipotong jadi kuib kecil • 50g kuchai • 150g taugeh
Sambal (ditumbuk): • 5 bawang merah • 3 ulas bawang putih • 8 cili kering • 2 sudu besar udang kering
Hiasan:
• Telur rebus, limau dan cili merah
Cara Memasak
Panaskan minyak, tumis sambal sehingga wangi.
Masukkan pes tauco masin, kacau rata.
Masukkan taukuah, dikacau sampai rata.
Masukkan EKA Bihun Tradisional dan kacau sehingga rata.
Masukkan kuchai, taugeh dan dikacau sehingga rata.
Hiaskan dengan telur rebus, limau dan cili merah. Hidangkan.